Passenger Terminal Amsterdam bestaat 20 jaar

Daar waar majestuezue cruiseschepen en spraakmakende evenementen samen komen

Passenger Terminal Amsterdam bestaat 20 jaar

Augustus 2000 werd de nieuwe cruise terminal aan de Piet Heinkade op feestelijke wijze geopend. Sindsdien is PTA uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam, daar waar majestueuze cruiseschepen aanmeren en spraakmakende evenementen worden georganiseerd. Naast de huisvesting van de tall ships van SAIL Amsterdam elke 5 jaar, was de inhuldiging van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima een niet te evenaren hoogtepunt waarbij PTA én het Muziekgebouw een prominente rol speelden.

PTA, al 20 jaar een professionele toplocatie voor evenementen en cruiseschepen had een jubileumjaar voor ogen maar door de wereldwijde pandemie valt er, ook voor PTA weinig te jubelen. Het cruiseseizoen bleek spoedig ten einde en de evenementen werden geannuleerd. Toch kan PTA terugkijken op 20 mooie jaren, waarin zij is uitgegroeid tot locatie van formaat aan het IJ.

PTA zit niet bij de pakken neer, maar kijkt steevast vooruit. Samen met 6 partners uit de evenementenbranche is het ‘plug & play’ concept Cruise in Control gelanceerd. Waarbij elk evenement veilig op 1,5 meter kan plaats vinden. En dat alles onder het dak van PTA. Want zeg nou zelf; er gaat toch  niets boven ‘live’ verbinden en ontmoeten!

https://www.momice.com/nl/cruise-in-control