Grachtenfestival bij Passenger Terminal Amsterdan

Het HearAndNow Collectief brengt een bijzonder programma rondom “Verklärte Nacht” naar de Passenger Terminal Amsterdam. Naast dit iconische werk van Schönberg is onder meer het strijksextet uit de opera Capriccio van Richard Strauss te horen. “Verklärte Nacht” staat bekend om zijn hoogromantische allure. Het stuk, geïnspireerd op een gedicht van Richard Dehmel, verklankt de complexe […]

Grachtenfestival bij Passenger Terminal Amsterdan

Het HearAndNow Collectief brengt een bijzonder programma rondom “Verklärte Nacht” naar de Passenger Terminal Amsterdam. Naast dit iconische werk van Schönberg is onder meer het strijksextet uit de opera Capriccio van Richard Strauss te horen. “Verklärte Nacht” staat bekend om zijn hoogromantische allure. Het stuk, geïnspireerd op een gedicht van Richard Dehmel, verklankt de complexe gevoelens en passie van de late romantiek. Violiste Emma Roijackers, oud-genomineerde van het Grachtenfestival en artistiek directeur van HearAndNow, speelt samen met Hannah Strijbos, Laura Rickard, José Nunes, Rainer Crosett en Anastasia Feruleva.

Het HearAndNow Collectief brengt internationale kamermusici samen in intieme settings. Ze leggen zich toe op het combineren van meesterwerken uit het verleden met hedendaagse muziek. Dit unieke concept zorgt voor een verfrissende benadering van klassieke muziek, waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan.

tickets te koop via: https://www.grachtenfestival.nl/concert/-verkl%C3%A4rte-nacht-31-08-2024-20-00