Mogelijkheden
T +31 (0)20 509 10 00
info@ptamsterdam.com

Decks

Main deck

Zoals het Main Deck van een schip zich uitstrekt van boeg tot achtersteven, strekt het Main Deck van PTA zich uit van voor- tot achterkant van het gebouw. De golvende vorm van het zestien meter hoge dak symboliseert de verbinding tussen land en water en de enorme houten balken in het interieur zijn een herinnering aan de scheepsbouwtraditie. De transparantie van het gebouw en het vele glas zorgt op het Main Deck voor natuurlijk daglicht met een prachtige lichtinval in alle seizoenen.

BEL OF MAIL

+31 (0)20 509 10 00 info@ptamsterdam.com

CAPACITEIT

Maximum: 3.000
Theater: 1.200
Carré: 200
Cabaret: 600
Receptie / feest: 2.000
Diner: 1.000

OPPERVLAKTE

Totaal: 1.200 m2
effectieve evenementenoppervlakte
1.000m2 backstage

AFMETINGEN

Breedte: 21 m
Lengte: 57 m
Hoogte: variërend van 7 tot 16 m

EXTRA’S

Grote backstage (plm. 1.000 m2)
productiekantoor
3 goederenliften

DOWNLOAD

Download PDF

Promenade deck

Het Promenade Deck biedt een spectaculair uitzicht over de IJ-haven en de oude binnenstad van Amsterdam. De glazen wanden en het grote buitenterras aan weerszijden van het Deck bieden u de mogelijkheid om binnen, maar ook buiten te genieten van dit fenomenale uitzicht. Op het Promenade Deck bevinden zich twee glowing walls, vijfentwintig meter lange led-wanden die u in elke gewenste kleur kunt laten branden. Hiermee geeft u uw evenement direct sfeer. Tevens is er een vaste bar, lift en een grote cateringruimte aanwezig.

BEL OF MAIL

+31 (0)20 509 10 00 info@ptamsterdam.com

CAPACITEIT

Maximum: 600
Theater: 2x 100
Carré: -
Cabaret: 2x 50
Receptie / feest: 600
Diner: 250

OPPERVLAKTE

Totaal: 740m2
effectieve evenementenoppervlakte

AFMETINGEN

EXTRA’S

DOWNLOAD

Download PDF

Panorama deck

Het Panorama Deck geeft met haar 340 m2 direct een intieme sfeer aan uw evenement. Het Panorama Deck bevat een vaste bar en is gelegen zoals een Panorama Deck dat behoort, op 10 meter hoogte. Doordat het Deck gesitueerd is op deze hoogte en de glazen constructie tot aan het plafond reikt, ziet u overdag de bezigheden van Amsterdam en het IJ en ’s avonds de fonkelende lichtjes van de prachtige binnenstad. Het Panorama Deck is bereikbaar per lift en trap.

BEL OF MAIL

+31 (0)20 509 10 00 info@ptamsterdam.com

CAPACITEIT

Maximum: 350
Theater: 200
Carré: 50
Cabaret: 100
Receptie / feest: 350
Diner: 200

OPPERVLAKTE

Totaal: 340m2
effectieve evenementenoppervlakte

AFMETINGEN

EXTRA’S

DOWNLOAD

Download PDF

IJbox

De IJbox is uniek in zijn karakter: deze ruimte bestaat geheel uit glas met een spectaculair uitzicht over het IJ en daarmee een gevoel van vrijheid creëert middenin Amsterdam. De IJbox is bij uitstek geschikt voor intieme evenementen zoals recepties, presentaties en feesten.

BEL OF MAIL

+31 (0)20 509 10 00 info@ptamsterdam.com

CAPACITEIT

OPPERVLAKTE

Totaal: 100 m2
effectieve evenementenoppervlakte

AFMETINGEN

Breedte: 3,8 m 
Lengte: 32,4 m
Hoogte: 2,7 m

EXTRA’S

LED verlichting
Openslaande ramen 

DOWNLOAD

Download PDF

 

IjVENUES

ijVENUES biedt meeting & congres organisers een one-stop-shop in combinatie met een fantastische
locatie aan het water, extreem goede bereikbaarheid en (als enige in Amsterdam) met een on-site hotel. De succesvolle samenwerking tussen vier diverse muziek en gastvrijheidsorganisaties aan het IJ heeft geresulteerd in een co-creatie en daarmee het ontstaan van ijVENUES. De samenwerking onderscheidt zich door haar unieke karakter en het brede culturele netwerk. Conferenties en evenementen tot 1.900 deelnemers kunnen hier plaatsvinden, waarvan 1.200 in plenaire sessies, met meer dan 25 break out zalen en ruim 4.000 m2 vloeroppervlak. Klik hier voor de factsheet en bekijk onze nieuwe video of iets langere testimonial uit 2015.

Plattegrond

Download plattegrond:

Main deck    Promenade deck   Panoramadeck

Google 360 virtual tour

CATERINGMOGELIJKHEDEN

Passenger Terminal Amsterdam werkt met preferred cateraars, dat wil zeggen dat we tijdens evenementen werken met deze cateraars maar u zelf kunt kiezen welke het beste past bij uw evenement. Vanuit PTA bieden we u de mogelijkheid om te kiezen uit twee van de beste cateraars uit Amsterdam.


Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre 

Mövenpick Catering is onderdeel van Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre en is fysiek verbonden met het PTA gebouw. Door haar locatie kan zij onsite catering bieden; een luxe wanneer vers bereide catering een must is. Het Zwitserse Mövenpick staat bekend om haar rijke culinaire geschiedenis, in 1948 gestart als restaurantketen in Zurich met haar heerlijke ijs- en koffie produkten. Tegenwoordig geeft Jamie Sharratt als Chef de Cuisine leiding aan de verschillende keukens. Jamie was voorheen Sous Chef in The Grand en heeft ooit voor Hare Koninklijke Hoogheid Queen Elizabeth mogen koken. Catering oplossingen zijn mogelijk voor kleine gezelschappen tot en met 2000 gasten. Gezond en maatschappelijk verantwoord, premium Zwitsers of een efficiënte Nederlandse optie, men adviseert u uiteraard op basis van uw behoefte en budget. rrelFabriek

Meer informatie over Mövenpick.

DeBorrelfabriek

DeBorrelFabriek is een full service conceptcateraar, ongeëvenaard en gespecialiseerd in het organiseren van totaalcatering op bedrijfsevenementen en particuliere evenementen. Cateren doen zij met behulp van innovatieve en spraakmakende concepten die op maat worden gemaakt. De catering sluit naadloos aan bij de doelgroep en doelstelling van uw evenement. Op deze manier krijgt ieder evenement een uniek karakter waarbij kwaliteit voorop staat. Klik hier voor meer informatie 

 

JOFC

Wilt u tijdens uw evenement bijdragen aan uw persoonlijke MVO-doelstelling? Dan bent u bij
Jamie Oliver’s Fifteen Catering aan het juiste adres. Zij staan voor duurzame catering mét leerlingen.

Uw event is duurzaam doordat JOFC direct samenwerkt met streek boerderijen en lokale leveranciers. Hierdoor kunnen uw gasten kiezen uit eerlijke en kraakverse gerechten die schitteren door de eenvoud die u gewend bent van Jamie Oliver.

U investeert als opdrachtgever ook nog eens direct in de toekomst van de Fifteen leerlingen. Deze jongens en meisjes worden tijdens uw evenement naast professionals ingezet en krijgen daardoor de kans om specifieke kennis op te doen. Iets wat ze later weer goed kunnen gebruiken bij het zoeken naar een vaste baan in de horeca.

Meer informatie: www.jofc.nl

Audiovisuele mogelijkheden

HWM TV & Events

Schilderen met licht, decor en muziek is voor hen een van de meest bevredigende aspecten van hun vak. Het Wordt Mooi (HWM) is als creatief en technisch producent rijk aan ervaring in evenementen, televisie, commercials en bedrijfsfilms. PTA werkt al jaren met veel tevredenheid samen met deze preferred supplier als het gaat om licht, decor en muziek. HWM begrijpt dat men onbewust wordt beïnvloedt door de manier waarop de ruimte is verlicht en ingericht. Vanuit de klant wordt het evenement ontwikkeld en vorm gegeven. Het geheel én het detail bepalen het gevoel, de beleving en het success van het evenement. Als preferred supplier biedt PTA de mogelijkheid om samen met HWM uw evenement tot een groot success te maken. klik hier voor meer informatie 

Standbouw

Onze Partner The Works Events B.V. is een event projectmanagement bureau en full service partner.
Zij zijn gespecialiseerd in de verzorging van beursbenodigdheden voor u en uw exposanten, alsook uw project – en eventmanagement.

Geïnteresseerd? Klik dan hier voor meer informatie.

Momice

Passenger Terminal Amsterdam biedt klanten kosteloos de mogelijkheid om een mobiele website te maken voor uw evenement. Met Momice maakt u in vijf eenvoudige stappen een professionele mobiele website voor uw evenement bij PTA. Zo worden bezoekers op een leuke en duidelijke manier uitgenodigd, begeleid en enthousiast gemaakt via hun smartphone of tablet. Bezoekers kunnen zich vooraf registreren en op het evenement inchecken, wat u de mogelijkheid geeft om voor- en achteraf uw bezoekersaantal te registreren. Momice is efficiënt en vanaf de eerste aankondiging krijgt uw evenement een zeer verzorgde uitstraling. Bezoekers gaan goed geïnformeerd op weg met een duidelijke routebeschrijving, een helder programmaoverzicht en een plattegrond van de locatie. Zo hebben ze alle informatie, op ieder moment, direct bij de hand.

Klik hier voor meer informatie

 

Faciliteiten

3.000 m2

evenementen oppervlakte

gratis wifi

ijvenues

momice

550

parkeerplekken
(publieke garage)

uitstekend bereikbaar

met het openbaar vervoer,
met de auto en lopend
vanaf Amsterdam CS

krachtstroom

20 min

autominuten van schiphol

20

mogelijke subzalen

1000

hotelkamers in de directe omgeving

ruime backstage

productiekantoor

verduisteringscarré

5

lcd schermen in de lobby

uitzicht over stad & water (panoramisch)

led wall

buitenterras

busparkeerplaatsen
(ook voor laden en lossen)

bagagekluizen

vaste partners

alle decks per lift bereikbaar

Mogelijkheden

Download de PTA factsheet

 

Diner

Eten is één van onze dagelijkse levensbehoeften. Eten is er ook om van te genieten, samen te zijn en om van belangrijke gebeurtenissen een feest te maken. Bij PTA kunt u intiem dineren met 50 personen of groots uitpakken tot 1.000 gasten. Uw diner kan op zichzelf staan, voorafgaan aan een congres of het begin zijn van een feestelijke avond. PTA biedt vele mogelijkheden om uw diner tot een beleving te maken voor uw gasten.

 

1000
1200
50
100

Beurs

Met ruim 3.000 m2 evenementenoppervlak, een hoogte van variërend van zeven tot zestien meter en een ruime backstage met goederenliften, is PTA de perfecte locatie om uw beurs tot een succes te maken. Standaard standbouw of vrije standbouw met de meest bijzondere creaties behoren tot de mogelijkheden in PTA. Standhouders en gasten kunnen indien gewenst overnachten in het aangrenzende Mövenpick Hotel.

 

1500
1200

Congres

Inhoud staat centraal bij een congres, vergadering of productpresentatie, maar minstens net zo belangrijk is de ambiance waarin het congres gehouden wordt. Of u nu kiest voor het natuurlijke decor van het IJ, de binnenstad van Amsterdam, of met behulp van het verduisteringscarré een intieme omgeving creëert: PTA is dé locatie voor uw congres, vergadering of productpresentatie. Door de samenwerking met het Mövenpick hotel heeft u tevens de mogelijkheid tot 22 subzalen en ruim 400 hotelkamers, allemaal onder één dak.

 

1200
1200
50
100

Receptie / feest

Een feest heeft altijd een persoonlijk karakter. Omdat PTA een locatie is die u geheel kunt aankleden naar uw wens, is uw feest altijd 'custom made'. De diverse Decks bieden verscheidene mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld alle ruimte voor een podium, diverse bars, een lounge of dansvloer. PTA beschikt tevens over een ruim terras aan zowel de voor- als achterzijde van het pand met fenomenaal uitzicht, bij zwoele zomeravonden een perfecte aanvulling op uw receptie of feest.

 

1500
1200
100
100