Contact
T +31 (0)20 509 10 00
info@ptamsterdam.com

Bereikbaarheid

PASSENGER TERMINAL AMSTERDAM
Piet Heinkade 27  1019 BR Amsterdam
T +31 (0)20 509 10 00
info@ptamsterdam.com

Passenger Terminal Amsterdam is uitstekend bereikbaar per auto, tram, trein en boot. 

Parkeren

Parkeren is bij PTA uitstekend geregeld, u kunt uw auto parkeren in de Piet Heingarage die onder de terminal ligt, of u kunt gebruik maken vanValet Parking, Parking Centrum Oosterdok of P+R Zeeburg.

Piet Heingarage

Onder Passenger Terminal Amsterdam is de Piet Heingarage. Deze garage wordt 24 uur per dag bewaakt door middel van cameratoezicht. U kunt bij vertrek contant, met pinpas of credit card betalen aan de parkeerautomaat. Voor cruisepassagiers geldt een speciaal tarief a €16,- per 24 uur. Bij terugkomst van uw cruise kunt u met uw inrijkaartje langs de receptie van PTA waar het speciale tarief geactiveerd zal worden. Daarna kunt u langs de parkeerautomaat om te betalen voordat u uitrijdt (wanneer u uw inrijkaartje niet activeert bij de receptie van PTA, zal het reguliere tarief gelden, dit is € 4,28 per uur met een maximum van € 47,50). Inrijden met uw credit card is bij dit actietarief niet mogelijk. Parkeren is op basis van beschikbaarheid. Er kan niet van te voren gereserveerd worden. Voor meer informatie klik hier.

Valet parking

Een andere mogelijkheid is Valet Parking Services via Centralparking Valet Service. U maakt een reservering via de website of telefonisch (020-2241777). Vervolgens belt u met het bedrijf zodra u aankomt bij PTA. Zij zetten de auto veilig voor u weg. Wanneer u terugkeert van uw cruise belt u hen weer. Zij rijden de auto voor u naar PTA, alwaar u kunt instappen en direct naar huis kunt rijden. Kosten voor 10 dagen bedragen bijvoorbeeld € 170. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar http://centralparking.nl/passenger-terminal-amsterdam/.

Parking Centrum Oosterdok

Parking Centrum Oosterdok, op 10 minuten loopafstand van PTA, beschikt over 1.369 parkeerplaatsen. Deze garage wordt 24 uur per dag bewaakt door middel van cameratoezicht. Voor de eerste 5 uur parkeren, betaalt u €1 per 12 minuten. Na 5 uur (tot 24 uur parkeren) valt het parkeertarief automatisch terug naar een vast bedrag van €15. Na elke 24 uur parkeren wordt deze cyclus herhaald. Indien u uw parkeerkaart verliest, betaalt u €25,= per dag. Wanneer u tussen 21:00 - 06:00 uur perkeert kunt u gebruik maken van een spciaal night time tarief van €1,00 per uur. Voor meer informatie klik hier.

P+R Zeeburg

Een goed alternatief is parkeren buiten het centrum bij P+R Zeeburg. Vanaf hier bent u per tram 26 in vijf tot tien minuten bij Passenger Terminal Amsterdam. Het P+R parkeertarief is afhankelijk van de inrijtijd bij de P+R. Voor openingstijden, tarieven, beschikbaarheid, voorwaarden en route klik hier.

Per auto

Vanuit Utrecht/ Amersfoort:

Vanuit de richting Utrecht A2 en Amersfoort A1 volg de A10 richting Zaanstad tot afrit 14 Centrum, Zeeburg, Artis, IJburg. Onderaan de afrit slaat u linksaf. Deze weg vervolgen, bij de eerste en tweede stoplichten rechtdoor rijden. U rijdt vervolgens de Piet Hein tunnel in. Aan het eind van de tunnel rechts voorsorteren en bij het stoplicht rechtsaf richting Centraal Station. Deze weg vervolgen. Na het tweede stoplicht (bij de spoortunnel aan uw linkerhand) de tweede inrit naar rechts, alwaar u de terminal aan uw rechterhand ziet liggen. Voor de terminal bevindt zich ook de inrit naar de Piet Heingarage. 

Vanuit Zaandam:

Vanuit de richting Zaandam volgt u op de A10 de borden E35 richting Amersfoort/ Volendam tot afrit 14 Centrum, Zeeburg, Artis, IJburg. Onderaan de afrit slaat u linksaf. Deze weg vervolgen, bij de eerste en tweede stoplichten rechtdoor rijden. U rijdt vervolgens de Piet Hein tunnel in. Aan het eind van de tunnel rechts voorsorteren en bij het stoplicht rechtsaf richting Centraal Station. Deze weg vervolgen. Na het tweede stoplicht (bij de spoortunnel aan uw linkerhand) de tweede inrit naar rechts, alwaar u de terminal aan uw rechterhand ziet liggen. Voor de terminal bevindt zich ook de inrit naar de Piet Heingarage. 

Vanuit Den Haag/ Schiphol

Op de A4 volgt u op het knooppunt ‘De nieuwe meer’ de A10 richting A10 Ringweg Zuid. Volg op het knooppunt Amstel de A10, E35 richting Amersfoort. Op het knooppunt Watergraafsmeer volgt u de A10/E35 richting Zaanstad tot afrit 14 Centrum, Zeeburg, Artis, IJburg. Onderaan de afrit slaat u linksaf. Deze weg vervolgen, bij de eerste en tweede stoplichten rechtdoor rijden. U rijdt vervolgens de Piet Hein tunnel in. Aan het eind van de tunnel rechts voorsorteren en bij het stoplicht rechtsaf richting Centraal Station. Deze weg vervolgen. Na het tweede stoplicht (bij de spoortunnel aan uw linkerhand) de tweede inrit naar rechts, alwaar u de terminal aan uw rechterhand ziet liggen. Voor de terminal bevindt zich ook de inrit naar de Piet Heingarage.

Per boot

Over het water is PTA ook uitstekend bereikbaar. Evenementenschepen kunnen voor het op- en afstappen van uw gasten aanmeren aan de 600 meter lange kade aan het IJ direct achter de terminal. Voor de terminal ligt de pas aangelegde Zouthaven waar rondvaartboten uw gasten voor de deur kunnen afzetten.

Per taxi

U kunt met de taxi naar PTA reizen. Taxi’s staan voor het Central Station. Voor een taxirit moet u rekening houden met een bedrag tussen de €7,50 en €12,50.

Per tram

Vanaf het Centraal Station kunt u ook gebruik maken van tram 26 richting IJburg, uitstappen bij de eerste halte ‘Muziekgebouw’. Ongeveer elke tien minuten vertrekt er een tram vanaf het Centraal Station naar de terminal. Plan uw reis hier.

Openbaar vervoer

Gasten die een cruise gaan maken vanuit Passenger Terminal Amsterdam adviseren wij te reizen met het openbaar vervoer.

De cruiseterminal ligt achter het Amsterdam Centraal Station op ongeveer 15 minuten lopen. Als u het Centraal Station via de ‘Noordzijde’ verlaat, ligt de terminal na ongeveer een wandeling van een kwartier links van u naast het Mövenpick hotel. In de meeste gevallen kunt u het cruiseschip in de verte al zien liggen. Om uw route te plannen met openbaar vervoer klik hier

Discover Holland

Discoverholland.com offers you convenience by Amsterdam Travel Ticket which you can buy online. This ticket allows unlimited travel across Amsterdam for 1-, 2- or 3-days.
Buy your ticket at Amsterdam Travel tickets

Touringcar parkeren

Touringcar Terminal Amsterdam (TTA) is het busstation van Passenger Terminal Amsterdam. Een ideale locatie, met de binnenstad op loopafstand en goed bereikbaar via afslag S114. Chauffeurs die de passagiers in Amsterdam hebben afgezet en een parkeerplek zoeken kunnen gebruik maken van Touringcar Terminal Amsterdam.

TTA heeft plaats voor 42 touringcars, in- en uitrijden 24 uur per dag, is bewaakt en bemand, betalen kan met cash, pin of credit card en parkeren is op basis van beschikbaarheid. Het tarief bedraagt €5,- per uur met een maximum van €60,- per dag.

Voor meer informatie kunt u bellen met +31 (0)20-509 1006.

Bereikbaarheid Waterland Terminal

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR PASSAGIERS DIE IN JULI 2017 GAAN CRUISEN OP KONINGSDAM 2017

Passagiers die inschepen op de Koningsdam (23 juli):
U scheept in bij Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Uw cruise eindigt niet bij PTA, maar bij Waterland Terminal. Bent u van plan om met uw eigen auto te komen, dan adviseren wij gebruik te maken van Valet Parking Service van Central Parking. Uw auto wordt voor u weggereden en geparkeerd op de dag dat u aan boord gaat en deze auto staat weer voor u klaar als u terug komt van uw cruise en van boord gaat. Indien u zich laat ophalen aan het einde van de cruise dan is dat bij Waterland Terminal en niet bij PTA!
Adres: Waterland Terminal – Elbaweg 1 – 1044 AD - AMSTERDAM

Passagiers die inschepen op de Koningsdam (30 juli):
U scheept in bij Waterland Terminal. Uw cruise eindigt niet bij Waterland Terminal, maar bij PTA. Bent u van plan om met uw eigen auto te komen, dan adviseren wij gebruik te maken van Valet Parking Service van Central Parking. Uw auto wordt voor u weggereden en geparkeerd op de dag dat u aan boord gaat en deze auto staat weer voor u klaar als u terug komt van uw cruise en van boord gaat. Indien u zich laat ophalen aan het einde van de cruise dan is dat bij PTA en niet bij Waterland Terminal!
Adres: Waterland Terminal – Elbaweg 1 – 1044 AD - AMSTERDAM

Let graag op het volgende:                                                                                                                             

De Waterland Terminal heeft geen parkeerfaciliteiten

Gebruik van Valet Parking is in dit geval de beste optie. Voor mogelijkheden, zie  http://centralparking.nl/passenger-terminal-amsterdam/

Er is geen openbaar vervoer naar VCK en Waterland Terminal

P+R Sloterdijk

PTA adviseert cruisepassagiers om vooraf een transfer per pendelbus naar Schiphol te boeken aan boord van het schip. Dit is veruit de makkelijkste manier om snel naar het vliegveld te komen.

Heeft u vragen dan kunt u contact met ons opnemen via het volgende e-mail adres: info@ptamsterdam.com

Adresgegevens:
Passenger Terminal Amsterdam (PTA)                          
Piet Heinkade 27  Amsterdam   
                             
Waterland Terminal
Elbaweg 1 - 1044 AD - Amsterdam

Valet Parking 
http://centralparking.nl/passenger-terminal-amsterdam/
+31 (0)20 224 1777

P+R Sloterdijk 
Piarcoplein 1  Amsterdam

Taxi Centrale Amsterdam:  +31 (0)20 777 77 77

Offerte & info

* Verplicht veld

Medewerkers

 René Kouwenberg

René Kouwenberg

Directeur

René Kouwenberg

Directeur

+31 (0) 20 - 509 10 00

 Egbert Rohenkohl

Egbert Rohenkohl

Director Operations

Egbert Rohenkohl

Director Operations

+31 (0) 20 - 509 10 02

 Dick de Graaff

Dick de Graaff

Commercial Director

Dick de Graaff

Commercial Director

+31 (0) 20 - 509 10 01

 Rosanne Beekman

Rosanne Beekman

Sales Manager

Rosanne Beekman

Sales Manager

020 509 10 04

 Esther Lebbink

Esther Lebbink

Office Manager

Esther Lebbink

Office Manager

+31 (0) 20 - 509 10 00

 Lisette Bloemsma

Lisette Bloemsma

Sales Manager

Lisette Bloemsma

Sales Manager

+31 (0) 20 - 509 10 08

 Frank Schoenmaker

Frank Schoenmaker

Terminal Manager & Port facility security officer

Frank Schoenmaker

Terminal Manager & Port facility security officer

+31 (0) 20 - 509 10 03

 Albert Koopman

Albert Koopman

Terminal Manager & Port facility security officer

Albert Koopman

Terminal Manager & Port facility security officer

+31 (0)20 - 509 10 07

 Gregory Ros

Gregory Ros

Duty Manager & Port facility security officer

Gregory Ros

Duty Manager & Port facility security officer

+31 (0) 20 - 509 10 05

Nine van de Scheur

Nine van de Scheur

Duty Manager & Port facility security officer

Nine van de Scheur

Duty Manager & Port facility security officer

020 509 1009

Bel me

* Verplicht veld